Free Kick Master

MSM International Organisation je na Ptuju organiziral prvi slovenski izbor najboljših izvajalcev prostih strelov “Free Kick Master Slovenija 2005″. Na stadionu ptujske Drave se je zbralo več kot tisoč gledalcev, ki so po maratonskem štiriurnem programu z ovacijami pozdravili zmagovalca, domačina Nastjo Čeha.

Frame Left

Eden najboljših nogometašev belgijskega prvaka Club Bruggea, bo Slovenijo konec decembra zastopal na svetovnem prvenstvu najboljših izvajalcev prostih strelov, ki bo 30. decembra v Amsterdamu. Za najboljšega vratarja je bil izbran Aleksander Šeliga, ki ima prav tako možnosti za nastop na svetovnem finalu. V finalu slovenskega “Free Kick Mastersa 2005″ so se pomerili zmagovalci polfinala, oziroma zmagovalci posameznih skupin. V skupini A je slavil Amir Karič, v skupini B je zmagal Miha Pitamic, v skupini C pa je prvo mesto osvojil Aleš Čeh. Vsak izmed nogometašev je izvedel tri proste strele z razdalje 18, 21 in 25 metrov, ter en strel imenovan »zlata žoga«, ki je prinesel še dodatno število točk. Največje število točk si je “pribrcal” Nastaja Čeh, ki je tako postal najboljši slovenski izvajalec prostih strelov.

Frame Left

»Vesel sem zmage, čeprav moram pohvaliti vse izvajalce. Karič, Pitamic in brat Aleš so bili odlični. Odločali so le milimetri,« je dejal zmagovalec prvega slovenskega izbora. Vodja tekmovanje in organizacijskega odbora je bil Nani Matjašič, generalna sekretarka tekmovanja je bila Barbra Veler, sodniki pa so bili Milan Mitrovič, Silvo Borošak in Robert Šegula. Žirijo so ob prisotnosti specialnega odposlanca Free Kick Masterja, Španca Patricka Filetija sestavljali reprezentant Tonči Žlogar, Aleš Križan, Marko Kmetec, Damjan Gajser in nekdanji selektor Bojan Prašnikar. »Organizacija turnirja je bila odlična. Veliko gledalcev, zanimiv program in nekaj sijajnih prostih strelov. Tudi sam sem pričakoval zmago Nastje Čeha, zares je velik mojster. Navdušen sem tudi nad ljudmi, ki so zelo prijazni. Veliko lepih spominov bom odnesel z Ptuja in Slovenije,« je pred odhodom povedal Španec Patrick Fileti.

Frame Left