Novice

2015

Korošec in Čebulec postala “kralja”

Z izjemno igro v finalu velikega teniškega turnirja, Grand Slam Master Kralj Matjaž 2015, sta nekdanji odličen nogometaš Robert Korošec in legenda sežanskega tenisa Sergij Čebulec osvojila prestižen turnir v Mariboru. Na teniških igriščih v Zrkovcih sta v finalu, med 28 tekmovalci zasluženo premagala par Boštjan Sakelšek / Aleš Majcenovič in kot prva osvojila prestižno “kanto”, ki so jo organizatorji  MSM IO namenili zmagovalcema. Pot do finala ni bila lahka, saj so vsi tekmovalci prikazali odličen tenis in samo nianse so odločale o finalu.

zmagovalca tenis 2015

 

GO & FUN uradni napitek turnirja

Energetski napitek  GO&FUN je postal uradni napitek turnirja. z njim so bodo povrnili moč tokratni teniški mojstri na Grand Slam Master turnirju  Kralj Matjaž 2015. Napitek je iz naravnih ekstraktov: ginsenga, guarane, zelenega čaja, mate, (zelišče je podobno kavi ali čaju, pomaga odpraviti  utrujenost, brez stranskih učinkov, pomaga pri hujšanju s tem, da pospešuje kurjenje maščob in blaži občutek lakote ter kot antioksidant nevtralizira proste radikale, ki se sproščajo ob izgubi telesne teže) – rodiole, (ekstrakt Rhodiole – rožnega korena) je znan adaptogen, ki telo pripravi na boljši odziv v stresnih situacijah, pripomore k boljši zbranosti, večji delovni storilnosti, hkrati pa se posledično izboljša tudi spanec – NE vsebuje taurina, konzervansov, glukoronolaktona. Tako, da izgovorov o utrujenosti ob kaki izgubljeni točki ne bo.  Podjetje Zepter Slovenica d.o.o. bo torej poskrbelo za  boljšo zbranost vseh sodelujočih teniških mojstrov in športnih legend.

TENIS plakat _2015_1_GO-MALI GoFun_Green_Energy_Drink_Marco-Pastorin

Pokali  in prestižna “kanta” – pripravljeni!

Vročica pred začetkom turnirja preprosto narašča. Dodatno je zato poskrbel še mojster Niko Šketa, ki je izdelal posebne unikatne pokale za ta turnir, pa tudi glavni pokal -”kanta” ni nič manjša od tistega v Ligi prvakov. Ob tem se obeta še lepo vreme, tako,  da vsi ljubitelji tenisa vabljeni v Zrkovce pri Mariboru. Turnir ima tako kot vsako leto, humanitarno noto. Tokrat bodo zbrana sredstva šla za našo malo prijateljico Mišo. “Od samega začetka serije teh turnirjev je bilo jasno, da bodo ves čas imeli humanitarno noto. Vsako leto se odločimo za nekoga, ki potrebuje pomoč. Tokrat smo se odločili, da pomoč namenimo simpatični deklici Miši,  za njene korake. V kratkem jo bomo tudi obiskali,” pravi eden izmed pobudnikov in ustanoviteljev turnirja,  country zvezdnik Milan Pečovnik Pidži, ki je tudi med tistimi, ki so že osvojili ta prestižni turnir. ”  Prav tako eden izmed pobudnikov, zmagovalec prvega turnirja, neumorni sežanski športni delavec in odličen teniški igralec,  Igro Meden je navdušen tako nad novimi pokali, kot nad humano akcijo, ki bo ves čas rdeča nit turnirja. “To je bila odlična ideja. Komaj čakam, da se turnir začne. Tokrat bomo vihteli loparje za malo Mišo!”

p1km

p2km

 

Grand Slam Master Kralj Matjaž

TENIS plakat _2015_1_MALA

 

Slabo vreme botrovalo odpovedi – turnir bo 13.9.2015

Žal je slabo vreme botrovalo odpovedi Grand Slam Master  turnirja Kralj Matjaž 2015, ki bi moral biti v soboto 5. septembra. Nov termin turnirja je nedelja, 13. septembra 2015, s pričetkom ob 9. uri. Vremenske napovedi so tokrat ugodnejše, tako da bo na teniških terenih v Zrkovcih  zelo zabavno. Kakšna bo tokrat zasedba, bo znano že v sredini tedna, ko bodo opravljene še zadnje potrditve novega termina. Peti po vrsti tradicionalni turnir, z novim svežim imenom naše največje legende, “Kralja Matjaža”, bo tokrat prvič na nedeljo.

uradni logotip 1

Pokale bo izdelal mojster Niko Šketa

Pokale za letošnji turnir Grand Slam Master – Kralj Matjaž bo izdelal mojster Niko Šketa iz Polzele. Tako pokale, ki jih dobijo vsi tekmovalci, kot prestižni prehodni pokal, ki ga bo odnesla zmagovalna dvojica. Ni slučajnost, da se je organizacijski odbor odločil za priznanega izdelovalca pokalov in priznanj iz raznovrstnih materialov. Kot kaže bo letos izjemno močan turnir. Legedna slovenskega tenisa, Marko Tkalec, ki je zbral tudi največ zmag v Davisovem pokalu se tudi že pripravlja za nastop. “Se že veselim tega srečanja. To je zares prvovrstno druženje, ki ni samo tenis. Nadaljujemo tradicijo in to me najbolj veseli. Ker pa je turnir letos dobil ime po največji slovenski legendi, čutim posebno spoštovanje in čas,t da bo ponovno na teniških igriščih v vlogi tekmovalca,” nam je zaupal nekdanji šampion, Marko Tkalec.sketa pokalidb5

Finguštova Pragerska velikanka za začetek

Turnir se bo začel s tradicionalnim zajtrkom. Kot poslastica bo za udeležence na voljo 1,5  dolga  Finguštova klobasa “Pragerska velikanka”, ki je pred kratkim prejela visoko mednarodno priznanje. Sledil bo žreb, v katerem se bodo pomešale kroglice, vsak tekmovalec pa bo sam  odločal o svoji usodi oziroma športni poti na tem turnirju. Eden izmed tistih, ki je že okusil slast zmagovalca je tudi slovenska country zvezda Milan Pečovnik Pidži. “Veselim se tega turnirja, ker sem prepričan, da bo nekaj posebnega, še posebej zato, ker bom ponovno srečal stare dobre prijatelje, ki imamo nekako iste poglede na športno dogajanje. Konkurenca je letos zelo močna, kar je samo dobrodošlo, tako da kakšnega “šlepanja” ne bo. Potrebno bo igrati na vso moč. Najbolj pomembno pa je , da bomo zvesti naši petim ciljem; prijateljstvo, spoštovanje, šport, zabava in humanitarna ideja, še posebej slednjo, ker bodo tokrat sredstva namenjena za deklico  Mišo,” pravi vneti teniški zanesenjak, popularni Pidži.

MESESSNEL IN PIDZI _ZABAVA skupinska 2-low Fingušt

 

Znani vsi finalisti turnirja Grand Slam Master Kralj Matjaž – 2015

Znani so torej vsi tekmovalci, ki bodo zaigrali na letošnjem prestižnem turnirju, ki nosi ime največje slovenske legende.

Skupina A: BAŠIČ IVO, GRIL BOGDAN, KAVTIČNIK JOŽE, KLAVŽE PETER, KOROŠEC ROBERT, LOBNIK LUKA, KOKOL ANDREJ, MEDEN IGOR, MLAKAR JURE, PEČOVNIK MATJAŽ, POŽAR BOJAN, SAKELŠEK BOŠTJAN, SITAR PETER,  SVENŠEK DARIJAN, TKALEC MARKO, ZULJAN BOR, KRISTIJAN ŽUPANEK  in ŽGANEC TOMAS.

Skupina B: BOŽEGLAV KONRAD, ČEBULEC SERGIJ, ČEH MIHA, DEVETAK ALEŠ,  DIVJAK VIKTOR, DRAGŠIČ MITJA, KASTELIC KARLO, KRAJNC JANKO, MAJCENOVIČ ALEŠ, MATJAŠIČ JURE, MATJAŠIČ NANI, MESSESNEL DUŠAN, MEJAL DAVORIN, PEČOVNIK MILAN, SKRBINEK BINE, SMOLNIKAR MILAN, UL MATJAŽ in VAUPOTIČ IGOR.

Turnir se bo začel ob 9. uri s tradicionalnim žrebom. Videli bomo 6 krogov, finale pa bo na sporedu okoli 18.ure. Tudi letos bo nekaj novih obrazov.

sk2

Ostaja “5 klasičnih zapovedi” tudi za Kralja Matjaža

Teniški turnir z imenom največje slovenske legende, imenovan Grand Slam Master Kralj Matjaž, ki bo v soboto 5. septembra, 2015 na teniških igriščih v Zrkovcih, bo postregel s pestro izbiro raznovrstnih  tekmovalcev. Tako bomo med 36 igralci lahko videli legendo slovenskega tenisa Marko Tkalca, enega najboljših slovenskih kitaristov vseh časov Bora Zuljana, sicer tudi člana skupine Šank Rock, country legendo Milana Pečovnika Pidžija, legendo mariborskega vaterpola Matjaža Ula,  nekdanjega mladinskega svetovnega smučarskega prvaka Mitjo Dragšiča,  rokometna strokovnjaka Konrada Božeglava in Jožeta Kavtičnika, neumornega časopisnega urednika Bojana Požarja, primorskega dirigenta Ivo Bašiča, generalnega  evropskega sekretarja SUSA Matjaža Pečovnika, vrhunskega fizioterapevta Dušana Messesnela, boksarskega promotorja, televizijca in novinarja Nanija Matjašiča, pedagoškega mojstra Igorja Medena,  generalnega zastopnika blagovne znamke Kelme Milana Smolnikarja, direktorja IOS-sa in nekdanjega odličnega odbojkarja Luko Lobnika, nekdanjega nogometaša Roberta Korošca in mnoge druge znane obraze.  Turnir ima 5 klasičnih zapovedi: prijateljstvo, spoštovanje, šport, zabava in humanitarna ideja, prav slednja bo tokrat namenjena deklici Miši in njenim korakom. Glede na to,  da ne bo manjkalo odličnih glasbenikov, bo zanimivo tudi po končanem turnirju. Katero dvojica pa bo osvojila novo prestižno “kanto”, ki jo bo v lasti držala kar celo leto, pa bo znano šele po zadnji tekmi turnirja.

NAPIS 5 klasičnih_m uradni logotip 1

Teniški  turnir poslej z imenom največje slovenske legende “KRALJ MATJAŽ”

Po treh odličnih letih in Grand Slam turnirja Mi Slovenci se začenja nova era turnijev z imenom največje slovenske legende Kralj Matjaž. Prvi Grand Slam Master turnir te serije bo v soboto, 5. septembra na teniških igriščih v Zrkovcih pri Mariboru. Na turnirju bo nastopilo 36 igralcev, tudi vsi predhodni zmagovalci na čelu z legendo tenisa, Markom Tkalcem.

KM_TESNIS_5_MALI

2014

Teniški spektakel za sladokusce

” Vesel sem zmage, še posebej med tako elitno druščino. Hvala mojemu soigralci Ivu za odlično predstavo, pa tudi nasprotnikoma za odlično igro in borbenost. Organizacija turnirja je bila na visokem nivoju, hvala domačinom za izjemno vzdušje in gostoljubje,” je ob koncu turnirja povedal teniška legenda Marko Tkalec. Tudi po končanem turnirju je bilo veselo, saj sta zbrane zabavala Milan Pečovnik Pidži in Dušan Messesnel.

humano

pidzi in du

finale

sk1

skup prunk

legende

 

Ivo Bašič in Marko Tkalec na vrhu

Naslov najboljše teniške dvojice na že 4. tradicionalnem teniškem turnirju Grand Slam Master – Mi Slovenci 2014, ki se je včeraj z velikim finalom končal na teniških igriščih Škibini pri Lipici sta osvojila direktor glasbene šole Sežana Ivo Bašič in legenda slovenskega tenisa Marko Tkalec, ki sta v velikem finalu premagala Marka Simeunoviča, nekdanjega vratarja zlate slovenske nogometne generacije in Roberta Jančigaja, projektnega managerja in velikega ljubitelja tenisa. Na teniškem turnirju, ki je tako kot vsako leto imel humanitarno noto, zbran denar so igralci namenili za deklico iz osnove šole Sežana, ki je priklenjena na invalidski voziček in ji bodo sredstva pomagala pri nakupu novega tabličnega računalnika, smo videli zanimive in atraktivne teniške dvoboje. Nastopilo je kar dvajset znanih Slovencev, ki je loparje vihtelo skoraj cel dan. V skupni A, kjer so nastopili Igro Meden, Tomas Žganec, Miran Muhič, Milan Pečovnik Pidži, Jure Mlakar, Kristjan Zupanek , Marko Simeunovič, Sergij Čebulec, Robert Jančigaj, Dragan Bulič, Bor Zuljan in Viktor Divjak, je največ točk zbral Robert Jančigaj, drugo in tretje mesto pa sta si delila najboljši slovenski kitarist Bor Zuljan in nogometna legenda Marko Simeunovič, ki je pri žrebu s kovancem imel več sreče in se tako uvrstil v veliki finale. V skupni B, kjer so igrali Marko Tkalec, Robert Korošec, Ivo Bašič, Bojan Šturm, Aleš Majcenovič, Janko Krajnc, Dušan Messesnel, Konrad Božeglav in Nani Matjašič,  je prvo mesto osvojil Marko Tkalec, drugi je bil Ivo Bašič, ki je imel močno podporo navijačev, saj je na finalu zaigrala tudi domača godba na pihala. Vsi tekmovalci so prejeli priznanja in pokale, zmagovalca pa sta odnesla še veliko “kanto”, prehodni pokal, ki je tako dobil nova šampiona. Posebna priznanja so dobili tudi pokrovitelji turnirja Andrej Prunk, Andrej Klančar in Marjan Nedoh, brez pa ni ostal tudi Borut Hočevar, ki je skrbel za kulinarične užitke.

Rezultati – veliki finale: Marko Tkalec, Ivo Bašič : Mako Simeunovič, Robert Jančigaj  9:5

zmagovalca

sk2

 

Igrišča na Škibinih bodo gorela, teniški igralci obljubljajo eksibicijo

plakat mali 

TENIŠKA MRZLICA NA POHODU, Lipica v znamenju tenisa

Končane so prijave za teniški VIP turnir dvojic, ki bo v soboto 6. septembra v Lipici. V finalu turnirja Grand Slam Master – Mi Slovenci 2014, bo v tekmovanju dvojic zaigralo kar 24 tekmovalcev oziroma 12 parov, ki se bo borilo za prestižno lovoriko Mi Slovenci in prehodni pokal, ki je zaenkrat še v lasti lanskoletnih zmagovalcev, nekdanjega nogometaša Roberta Korošca in Aleša Majcenoviča. Teniški mešalnik je po aktualni lestvici računalniško že izžrebal dve skupini v katerih se bodo pomerili tekmovalci.

Skupina A: Bor Zuljan, Igor Meden, Tomas Žganec, Miran Muhič, Milan Pečovnik Pidži, Marko Simenunovič, Jure Mlakar, Kristjan Zupanek, Marij Čuk, Robert Jančigaj, Konrad Božeglav in Viktor Divjak Faka.

Skupina B: Marko Tkalec, Robert Korošec, Ivo Bašič, Boštjan Sakelšek, Sergij Čebulec, Bojan Šturm, Aleš Majcenovič, Janko Krajnc, Iztok Palčič,  Dragan Bulič, Dušan Messesnel in Nani Franc Matjašič.

Obetajo se zanimivi dvoboji, favorita pa je v tako zaostreni konkurenci težko napovedati. Na turnirju bomo videli kar 30 dvobojev, veliki finale pa bo na sporedu predvidoma ob 17.uri. Po žrebu sta svoje občutke (na fotografiji)  izrazila rokometni strokovnjak Konrad Božeglav Koko in koroški umetnik Viktor Divjak Faka.

veselje

GRAND SLAM – MI SLOVENCI že četrtič zapored

Potekajo še zadnje priprave na tradicionalni teniški turnir Grand Slam Mi Slovenci, ki bo doživel svoj četrto izvedbo. Za finalni turnir, ki bo v soboto, 6. septembra na teniških igriščih v Lipici, je povabilo na finalni turnir prejelo 32 igralcev. Končno število udeležencev bo znano konec tega tedna, ko poteče rok za prijavo. Nekaj znanih Slovencev pa je že potrdilo svojo udeležbo. Tako bomo v Lipici videli slovensko country zvezdo Milan Pečovnika Pidžija, radijsko legendo Dragana Buliča, glasbenega virtuoza Iva Bašiča, rokometnega strokovnjaka Konrada Božeglava, teniško legendo Marka Tkalca, kapetana Art Footbal teama Slovenije Nanija Matjašiča, sežanskega športnega delavca in strokovnjaka Igorja Medena, enega najboljših slovenskih kitaristov vseh časov Bora Zuljana ter mnoge druge. Tudi letos bo turnir dvojic imel humanitarno noto. Osnovna načela turnirja, kot so prijateljstvo, spoštovanje in fair play ostajajo osnovne vrednote tega turnirja.

tenis skupna

LIPICA 2014

Teniški Grand Slam turnir »MI SLOVENCI« bo letos v soboto, 6. septembra v Lipici. Organizacija je v rokah legendarnega sežanskega športnega delavca in pedagoga Igorja Medena. Turni bo tako kot vsako leto, tudi letos imel humanitarno noto. Komu bodo namenili sredstva, bo znano po redni seji teniške sekcije, ki bo v začetku meseca marca 2014.

Frame Left

 

2013

Zmagovalca tretjega tradicionalnega teniškega turnirja »Mi Slovenci«, ki je bil v Zrkovcih pri Mariboru je bil dvojec Aleš Majcenovič / Robert Korošec, ki sta v finalu dvojic s 5 : 4 premagala par Miran Muhič / Ivo Bašič in osvojila svojo prvo lovoriko.

Frame Left

 

2012

Humanitarni teniški turnir »Mi Slovenci« je že postal tradicionalen. Tokrat se je zanimiva bratovščina zbrala v Lipici, na igriščih tenis kluba v Škibinih. Štirinajst finalistov, med njimi veliko znanih Slovencev, je borbeno in z vso močjo udrihalo po rumeni žogici, za naslov najboljše dvojice. Toda še vedno je prevladoval glavni motiv tega turnirja, »prijateljstvo in humanitarna akcija«.
Tokrat sta jo bili deležni učenki osnovne šole Srečka Kosovela iz Sežane, ki ju bo zbrani znesek, končno popeljal s svojimi sošolci v tako želeno šolo v naravi.
Sreča pri žrebu je bila tista, ki je botrovala prvemu mestu med dvojicami, ki sta ga osvojila nekdanji teniški as Marko Tkalec in slovenska country legenda Milan Pečovnik Pidži. Druga sta bila »štajerska naveza« Aleš Majcenovič in Tomas Žganec, bron sta osvojila Boštjan Sakelšek in starosta kraškega tenisa, Sergij Čebulec, četrto mesto je pripadlo Miranu Muhiču in domačemu matadorju, priznanemu fizioterapevtu Dušanu Mesesnelu, peta sta bila mladi Jure Matjašič in odličen flautist Ivo Bašič, šesta pa nekdanji televizijec, producent, novinar in boksarski promotor Nani Matjašič in znani Korošec Viktor Divjak Faka. Pokal za fair play pa sta si prislužila lanskoletni zmagovalec Igor Meden in Konrad Božeglav Koko. Akcijo je tako kot lani izpeljal Športni klub M, Elan pa je tudi tokrat podaril nekaj iz svoje nove kolekcije. Veselo pa je bilo tudi po koncu turnirja, ob žlahtni kapljici »Cejkotove domačije« Davorina Mesesnela, pršuta mesarije Prunk in dobrot iz mesnice Zalar, ki jih je pripravil kuharski mojster Stole. Domači glasbeniki Miran Fakin, Benjamin Ražem in Sandi Jagodič so skupaj Pidžijem prepevali zbrani družbi do jutranjih ur.

Frame Left

 

2011

Zanimiv teniški turnir »Master cup – Mi Slovenci 2011« se je odvijal konec tega vikenda na teniških igriščih v Zrkovcih pri Mariboru. Deseterica Slovencev, ki se je uvrstila v finale, med njimi nekaj znanih, so vihteli teniške loparje za prestižne pokale. Čeprav je bil športni motiv izjemno velik, je humanitarna plat tega turnirja imela skoraj večji pomen. Prvo mesto je osvojil sežanski športni delavec Igor Meden, drugi je bil neumorni vzreditelj švicarskih belih ovčarjev Miran Muhič, tretji pa glasbenik Milan Pečovnik Pidži. Četrto mesto je osvojil Boštjan Sakelšek, peti je bil Žurnalovec Franc Nani Matjašič, šesti Konrad Božeglav – Koko, sedmi Viktor Divjak – Faka, osmi Dušan Mesesnel, deveti Jure Matjašič in deseti poškodovani Leo vajzovič – Vajza.
Pokale in priznanja je prvi deseterici podelil nekdanji prvi »as« slovenskega tenisa, Marko Tkalec. Zbrana sredstva so »teniški vitezi« darovali Ani Perko, učenki 8. razreda OŠ Malečnik, da bo lahko tudi ona s svojimi sošolci preživela prijeten teden šole v naravi. Pod okriljem MSM International Organisation je akcijo izpeljal Športni klub M. Zaključek pa je popestril glasbeni vložek večnega slovenskega country dečka Pidžija in Igorja Mesesnela

Frame Left