Zgodovina

Frame Left

Prvo uradno tekmo so dekleta odigrale 16.6.2012, na turnirju »Golgeter« na Hajdini. Nasprotnik je bila ekipa dečkov iz Zgornje Polskave, tekma pa se je končala z rezultatom 1:1. Prvi gol je dosegla Marina Hotinski.

V prvi sezoni 2012/2013 so dekleta tekmovala v ligi dečkov MNZ Ptuj in v državnem prvenstvu NZS s selekcijami U12 in U14. Velik uspeh je dosegla selekcija U12, ki je v državnem prvenstvu osvojila 2. mesto, tako v letni kot zimski ligi. Selekcija U14 je v obeh tekmovanjih osvojila 6. mesto v vzhodni skupini.

Prvi mednarodni uspeh so dekleta dosegal v deželi evropskih prvakinj. Na močnem mednarodnem nogometnem turnirju v nemškem Augsburgu in osvojile odlično drugo mesto tako v kategoriji U 13 kot v kategoriji U 15. Sijajni rezultati so bili potrdilo dobrega dela v tem mladem športnem kolektivu.

V sezoni 2013/2014 je selekcija U13 v »Zimski ligi NZS« osvojila prvo lovoriko, naslov državnega prvaka. V finalu so dekleta premagale ekipo ŽNK Teleing Beltinci z 2:0 in se povzpele na vrh dekliškega nogometa v Sloveniji. Uspeh je dopolnila ekipa U15, ki je zasedla 3. mesto v državi. Tako je bila ekipa ŽNK MSM Ptuj najuspešnejši slovenski  klub  med mlajšimi kategorijami.