SLO Boks

2014

VENKU ZASLUŽENO VELIKA NAGRADA GRAND PRIX

Venko zasluženo osvojil veliko nagrado Grand Prix

Pred polno dvorano v Slovenskih Konjicah je domači boksar, večkratni državni prvak, Aljaž Venko zasluženo dvignil v zrak veliko nagrado mednarodne boksarske serije Grand Prix, ki sta mu jo izročila župan Občine Slovenske Konjice, Miran Gorinšek in predsednik Spor tcluba M, Nani Matjašič. Venko je v zadnji borbi večera “deklasiral” Hrvata Damira Krsnika in njegovemu trenerju ni preostalo drugega, kot da je v ring vrgel brisačo. Gledalci so z navdušenjem pozdravili novo veliko zmago domačega matadorja. Nasploh pa je ta boksarki večer prinesel zanimive in odlične borbe. Za uvod smo videli sijajno kadetsko predstavo, v kateri je bil Bistričan Jan Sekol za nijanso boljši od Domena Hrovata iz Ljubljane. V drugi borbi je prav tako tesno, toda povsem zasluženo, z rezultatom 2:1, Ptujčan Robert Simončik premagal odličnega Blaža Škarabina iz Šmarij. V prvi mednarodni borbi večera pa je Mariborčan Edin Sejdinovič s 3:0 premagal hrvaškega boksarja Ivana Njegača. Tudi v kategoriji do 81 kg smo videli odlično borbo, ki jo je tokrat proti Ljubljančanu Gregorju Gajiču dobil Ravenčan Klemen Turkuš.  Sodniki Damjan Šel, Marjan Avguštin, Nejc Sušnik in Marko Lačen so dobro opravili svoje delo.

Vrhunska športna predstave

“V Slovenskih Konjicah smo zopet videli odlično športno prireditev. Polne tribune so potrdilo, da takšne prireditve potrebujemo. Hvala organizatorjem za tako vrhunsko športno predstavo. Pika na “i” pa je bila zmaga domačega boksarja, našega Aljaža Venka,” je med drugim dejal župan Miran Gorinšek in obljubil, da bodo Konjičanu tudi naslednje leto lahko uživali v podobnem boksarskem spektaklu. “Vesel sem te zmage, še posebej zato, ker je bila izbojevana pred domačimi gledalci. Hvala jim za izjemno navijanje in podporo. Zares sem užival”, so bile besede Aljaža Venka, prvega dobitnika nagrade Grand Prix v Slovenskih Konjicah. Prireditev je odlično povezoval radijec Iztok Krajnc.

Šelu posebna nagrada za promocijo boksa

Župan Miran Gorinšek je ob koncu boksarskega spektakla v Slovenskih Konjicah podelil posebno priznanje, ki ga je za promocijo boksarskega športa, prejel sodnik in neumorni boksarski delavec, nekdaj odlični boksar in nekdanji selektor slovenske reprezentance, Damjan Šel.

b1

b6

b16

 

BOKS – VRHUNEC VEČERA, VENKO PROTI KUBANCU

Legendarni slovenski boksarski trener Ivan Pučko iz Ptuja, ki je bil tudi prvi trener našega najboljšega boksarja vseh časov, Dejana Zavca, bo v konjiški ring pripeljal dva odlična boksarja, člana BK Ring iz Ptuja. Tako bomo v konjiškem ringu v poltežki kategoriji videli Denisa Lazarja, v velterski pa Roberta Simončika. Oba boksarja sta izredna borca in veliko obetata v slovenskem boksu. Domači matador Aljaž Venko, član BK Slovenska Bistrica se bo v zadnji borbi večera pomeril s kubanskim boksarjem, članom BK Kranj. Temnopolti Leonel Ruiz Miranda Rafael boksa pod taktirko izkušenega trenerja Dušana Čaviča in je dosegel nekaj vidnih uspehov. Velja za tipično kubansko šolo boksa. Obeta se nam torej prava boksarska poslastica v srednji kategoriji, do 75 kg. Prav zato si domači boksar obeta veliko podporo s tribun.

FAC PLAKT

 

BOKS – GRAND PRIX SLOVENSKE KONJICE

Prva pokalna mednarodna boksarska serija Grand Prix bo v nedeljo, 14. 9. 2014 v Slovenskih Konjicah. Boksarski spektakel se bo začel ob 18. uri. V ringu športne dvorane bomo videli 10 odličnih boksarjev.
Med njimi tudi domačina, večkratnega državnega prvaka in reprezentanta Aljaža Venka. Ob njem bodo v ringu nastopili še odlični boksarji: Denis Lazar, Edin Sejdinovič, Klemen Turkuš, Robert Simončik, Hrvata Ivan Njeguš in Damir Krsnik ter Kubanec Leonel Rafela Miranda.
Ljubitelji te plemenite veščine in vsi tisti, ki bi radi naše boksarje videli v konjiškem ringu, bodo tokrat zares prišli na svoj račun, saj vstopnine ne bo!
Športno prireditev sta omogočila Občina Slovenske Konjice in Zavod za šport Slovenske Konjice.

venko mala

2012

BOKS – BOKSAR LETA

Pod okriljem MSM IO in s sodelovanjem Sport cluba M in BZS, so boksarski organizatorju v letu 2012 za amaterske boksarje organizirali prvo slovensko pokalno tekmovanje, prvi super pokal ter izbor boksarja leta.

Frame Left