By nani

Nogometaši Zgornje Polskave, jesenski prvaki 2. lige MNZ Ptuj, so se konec tedna vrnili iz uspešnih zimskih priprav. Izjemna klima in novo igrišče na Debelem rtiču pri Ankaranu  je bilo domovanje Zgornjepolskavčanov,  ki so si letos za nalogo zadali napredovanje  v višji rang  tekmovanja.  Pod vodstvom trenerja Ivan Simoniča je ob slovenski obali trenirala večina igralcev,  na katere računajo v spomladanskem delu prvenstva.

Dva vratarja, Tomi Šutalo in novinec v ekipi,  vendar izkušeni  Andrej Hvalec ter  igralci: Goran Stopar, Uroš Klajderič, Kerim Vodušek, Peter Sernc, Gašper Leskovar, Matej Smogavc, Mitja Dolenc, Samo Vegel,  Nani Matjašič,  Jernej Bevk,  Gorazd Šlamberger,  Marko Pečovnik, Marjan Smogavc, Marko Klajderič  in Zmago Tkavc, bodo v spomladanskem delu prvenstva tvorili okostje ekipe Zgornje Polskae.  Prostega dneva ni bilo, treningi so potekali dvakrat dnevno, ob tem pa so zeleno-rumeni odigrali tudi dve tekmi in turnir ob koncu priprav.  Najprej so gostovali v Dekanih in s tamkajšnjim  tretjeligašem, kljub požrtvovalni igri  izgubili s 0:3.

Zmaga v Trstu

V prvi letošnji mednarodni preizkušnji pa so se varovanci  trenerja  Simoniča veselili  zmage v Trstu, potem ko so premagali najstarejši  tržaški klub C.S. Amici del Ponziana z rezultatom 3:1, čeprav so domači po prvem polčasu vodili z golom prednosti.  Ko je pred koncem prvega polčasa vratar Šutalo ubranil  strel iz 11-metrov,  so Zgornjepolskavčani pokazali pravi obraz in z zadetki Zmaga Tkavca,  Mitje Dolenca in Nanija Matjašiča zabeležili prvo mednarodno zmago. Nogometaši iz Italije pa  bodo meseca junija gostovali v Zgornji Polskavi, sta se po tekmi dogovorili predstavniki obeh klubov, tako da je gostovanje v Trstu prineslo novo nogometno prijateljstvo.

Odlične priprave, kmalu tudi novi reflektorji

»Priprave so bile odlično organizirane, čeprav  smo trdo in naporno trenirali. V koliko  hočemo doseči zadani cilj, lahko rečem, da so bile priprave nujno potrebne. Pohvala velja vse igralcem, trenerju in vsem ostalim , ki so pomagali pri realizaciji tega projekta.  Želja po napredovanju v višji rang tekmovanja je velika, toda dobro se zavedamo, da moramo trdo delati, če hočemo tudi na koncu prvenstva ostati na vrhu,« pravi  novi predsednik kluba in igralec Uroš Klajderič. Da so Zgornjepolskavčani močno zavihali rokave, se vidi po tem, da bodo v kratkem lahko trenirali pod novimi reflektorji,  kar bodo nedvomno velika pridobitev za klub.

dekani_zg poziana_zgpolskava simonic, jermanis, matjasic t4 trst2 trst88 trst3 trst 66 trst 99999 trst777 trst888

Filed under: Aktualno, Nogomet, Slovenija