By nani

Mariborska mlada atletinja Katja Radmilovič je že nekaj časa v Nemčiji, kamor so jo povabil člani atletskega kluba Eintracht Braunschweig. ” Ja, že od 8 . februarja sem v Nemčiji, kamor so me povabili člani atletskega kluba Eintracht Braunschweig, saj razmišljam tudi o nadaljevanju študija v Nemčiji in možnosti nadaljevanja treninga atletike. Ideja o sodelovanju je nastala z oblikovanjem skupine tekačev, ki so se poimenovali Katja′s 11 in me na različne načine podpirajo pri uresničevanju mojih športnih ambicij. Ker tečem srednje proge, me je trener omejenega kluba Ralf Weber, ki sem ga spoznala že na zimskih pripravah v decembru v Jabloncu na Češkem, povabil za tri tedne k njim, da se pobližje spoznamo in preučimo možnosti za bodoče sodelovanje,” nam je zaupala simpatična Katja, za zdaj še članica  AK Poljane iz Maribora.

Svoj novi začasni dom je našla pri mladi domači atletinji.  ”Družina so atletinje Joane Illgen mi je ponudila bivanje pri njih in tako so se pričeli dnevi pestrega treninga. Moram priznat, da mi je na začetku bilo težko, saj smo na treningih pretekli veliko kilometrov in to predvsem po zelo razgibanem terenu, tega pa nisem bila vajena. Vendar mi je iz dneva v dan postajalo vedno lažje in začela sem uživati v treningih dolgih tekov,” pravi Katja.

In kakšni so treningi, trenerji oziroma tisti, ki sedaj skrbijo za tvojo vadbo?  “Zelo prijetno je, ker me trener sproti spodbuja, se z mano pogovarja in mi svetuje glede tehnike in hitrosti teka. Po vsakem treningu mi pove kaj je bilo dobro narejeno in kaj še lahko izboljšam, predvsem pa kakšen je bil namen programa vadbe. Treniram vsak dan, dvakrat na teden pa tudi po dvakrat na dan. Pogoji so odlični saj je vreme za tekače v tem delu Nemčije letos izjemno toplo in suho. V skupini nas je 15 srednje progašev, 7 fantov in 8 deklet. Poleg Ralfa Webra je z nami še Simone Hübner, ki vodi vaje za moč in stabilizacijo,” pove Katja, ki ima sedaj nekaj več prostega časa, toda kljub temu na šolo ni pozabila. “Imam malo več prostega  časa, saj tukaj ne hodim v šolo. Sošolci mi sicer redno od doma pošiljajo  naloge in učno snov, tako da se tudi učim, saj imam letos maturo. Le to pa moram uspešno opraviti, če se želim vpisati na eno od univerz v bližini kluba v Braunschweigu.

O počutju v Nemčiji in skupini s katero vadi,  pa pravi. “V skupini se počutim zelo dobro, saj se veliko smejimo. Še posebej , če kaj ne razumem, ker izjemno hitro govorijo. Toda vse skupaj je odlično.”

Tako odlično, da je Katja že odločena, da bo svojo pot nadaljevala v Nemčiji, čeprav svojih začetkov ne gre kar tako pozabiti. “Sedaj, po skoraj treh tednih, sem se že odločila, da bi želela  atletsko kariero nadaljevati  v atletskem klubu Eintrachtu iz Braunschweiga. Seveda bom ostala v rednem stiku z domačim klubom AK Poljane iz Maribora in mojim trenerjem Robijem Hergo, saj brez domačega kluba in Robija, danes ne bi bila v Nemčiji. Toda želim doseči nekaj več in to je prava priložnost zame,” je za konec intervjuja povedal  Katja Radmilovič.

 

k4 k3 k2 k1 k5

 

Filed under: Aktualno, Intervjuji