By nani

“V to sem verjela, odkar sem tu. Prišla sem osvojit olimpijsko medaljo, pa ne srebrne in ne bronaste, ampak zlato, in to sem naredila,” je po osvojitvi najžlahtnejše olimpijske kolajne v smuku dejala Tina Maze.

Tina je postala prva slovenska športnica, ki je na zimski olimpijadi osvojila zlato medaljo.   ”Pred dvema letoma sem imela zelo veliko spoštovanje do smuka in takrat si ne bi niti upala meriti na zlato kolajno v smuku, ampak treningi, ki smo jih zadnjih nekaj let v poletnem času opravili v Portillu, so mi veliko dali. Sem veliko samozavestnejša, manj me je strah teh hitrosti, imam boljši občutek za drsenje. Po glavi mi je ves čas hodila moja prva otroška tekma, ki smo jo imeli prav v smuku v Črni. Rekla sem si: če si lahko tam zmagala tako majhna, ko so bili vsi večji za dve glavi, lahko še danes tu,” se je spomnila tudi svojih začetkov.

“Moj fokus je bil letos ves čas na olimpijskih igrah in včasih se je bilo težko motivirati ali biti povsem na mestu v svetovnem pokalu. Po lanski sezoni sem vedela, da je vse, kar me zanima, še zlato na olimpijskih igrah. Takrat bo moja slika kot športnice popolna,” se je Mazejeva ozrla tudi na doslej manj uspešno sezono v svetovnem pokalu.

Na sredini zgodovinski podelitvi kolajn za slovenski šport so v Sočiju na zmagovalni oder stopile kar tri slovenske olimpijke. Poleg bronastih Teje Gregorin in Vesne Fabijan še zlata Tina Maze. Prvič smo na ZOI slišali tudi “Zdrvaljico, v čast Tini Maze in celi Sloveniji.

Punce vi ste fantastične!

Filed under: Aktualno, Zimski