By nani

Ptujska dekleta najboljša v državi

 Na finalu državnega nogometnega prvenstva za dekleta, “NZS – Zimska liga 2014″, ki je bil to soboto v Radljah ob Dravi, so Ptujčanke osvojile naslov državnih prvakinj v kategoriji U13 in s tem prinesle prvi  zgodovinski  naslov za ptujski ženski nogomet in ŽNK MSM Ptuj.  Uspeh je dopolnila selekcija U15 s tretjim mestom. Tako je bil ptujski MSM najuspešnejši slovenski klub med mlajšimi kategorijami.

Ptujčanke U13, državne prvakinje

 Selekcija ŽNK MSM Ptuj U13, je najprej v polfinalu premagala ekipo Krima s 6:1 , nato pa v velikem finalu še favorizirano ekipo Pomurja z 2:0 in se prvič okitila z naslovom državnih prvakinj.  Za nove državne prvakinje so pod taktirko trenerja Leona Kodriča, tehničnega vodje Matjaža Gajzerja in trenerja vratark Dejana šibile, zaigrale: Vanesa Furjan, Maša Šibila, Eva Vidovič, Nika Fijan, Špela Pernek, Nuša Forštnarič, Neža Forštnarič, Tina Hvalec, Daša Horvat, Lara Kozoderc in kapetanka Vita Žolek.

Rezultati Ptujčank U13

Polfinale:

ŽNK Ptuj U-13 : ŽNK Krim U-13   …………………       6:1

Tekma za prvo mesto:

ŽNK Ptuj U-13 : ŽNK Teleing Pomurje U-13 ……  2:0

Najboljša strelka finalnega turnirja je bila Nika Fijan, ki je tako še dopolnila zbirko ptujskih trofej. »Sem izjemno srečna, saj je poplačan ves moj trud in trdo delo. Ta nagrada  je uspeh cele ekipe, saj mi brez tako dobrih soigralk to ne bi uspelo,« pravi mlada ptujska napadalka, Nika Fijan.

»Kaj reči po tem uspehu.  Vedno sem verjel in bom verjel v naša dekleta, saj imamo izjemno generacijo. Prepričan sem, da jih tudi v prihodnosti čakajo podobni uspehi, tudi na mednarodnem področju.  S tem naslovom je poplačan ves vložen trud.  Uspeh je popotnica za naprej, da se še bolj trudimo. Zagotovo pa to ni zadnji uspeh.  Verjamem,  da bomo še veliko trofej  pripeljali  v naše mesto, na  Ptuj!«  je bile besede trenerja Leon Kodriča, ki je tako v velike slogu začel letošnjo sezono..

Za las ob finale, odlično tretje mesto za U15

Starejša ptujska dekleta, U15 pod vodstvom trenerja Miran Zorčiča so osvojila odlično tretje mesto, potem ko so v polfinalu nesrečno izgubile v zadnjih trenutkih srečanja z 0:1, proti kasnejšim zmagovalkam ekipi Radomelj. V tekmi za tretje mesto pa so premagale ekipo ŽNK Krka z 2:1 in se na koncu velesile brona. Za ekipo U15, ki so jo vodili  glavni  trener Miran Zorčič, trener Uroš Šmigoc in tehnični vodja Robert Žiher, so zaigrale: Klara Žiher, Maša Šibila, Rika Herga, Ana Majerič, Ana Dobrikovič, Hana Simonič, Eva Pernek,Vita Žolek, Eva Hunjet, Nika Fijan, Špela Pernek in kapetanka Nika Čuček.

Rezultati Ptujčank U15

Polfinale:

ŽNK Ptuj U-15 : ŽNK Radomlje U-15 ……….   0:1

Tekma za tretje mesto:

ŽNK Ptuj U-15 : ŽNK Krka U-15 ……………..   2:1

»Dekleta so finalni turnir odigrale na visokem nivoju in dosegle odličen rezultat, še posebej če vemo, da smo skupaj šele dobro leto in pol.  Najbolj pa sem vesel glede odnosa do igre, do kluba in vseh nas, ki delamo z njimi. Da o borbenosti sploh ne govorim, bile so sijajne.  Mislim, da bi na takšno ekipo bil lahko ponosen vsak trener, jaz ima to srečo da se z njimi. Punce imajo še veliko rezerve in ne bom se čudil , če bo kateri uspelo zaigrati na najvišjem nivoju. Viden je napredek v ženskem nogometu in to velja za celo Slovenijo in tega sem zelo vesel,« nam je zaupal trener Miran Zorčič, ki so ga dekleta z darilom (nogometna žoga z podpisi vseh igralk) še posebej razveselila ob sprejemu, v Alibi baru, ki so ga s skupnimi močmi (klub in starši) pripravili ob vrnitvi  iz finalnega turnirja.

Bodrili so jih ptujski kurenti

LZ9 za1 ZNK MSM PTUJ LZ28 LZ17 NIKA FIJAN NAJ STRELKA, POKAL PREDAJA PRED KOM ZEN NOG BRANKO GROSDekleta so na finalu imela močno podporo, saj jih je spremljal tudi poln avtobus navijačev in pa ptujski kurenti , ki so dodali smetano na torto z prvo šampionsko zvezdico. »To je izjem uspeh. Dekleta, trenerji in starši si zaslužijo najvišjo oceno. Ponosni smo na vse. To je nagrada za naše delo in hkrati velika spodbuda za naprej,« je dodala predsednica društva Barbara Veler.

Uspeh ptujskih deklet bo z zlatimi črkami zapisan v športno zgodovino našega najstarejšega mesta, saj je to prvi državni naslov za ptujski ženski nogomet.

»Čudovito. Ko sem gledal to harmonijo, ki je nastala med igralkami, strokovnim vodstvom, starši in vsemi, ki pomagajo klubu, sem dobil občutek, da smo ena pava družina. In to danes veliko pomeni. S takšnim odnosom in pristopom se lahko tudi v bodoče nadejamo podobnih rezultatov. Že ta je nekaj posebnega. Je zgodovinski za klub in ženski nogomet na Ptuju. Z eno besedo, fantastično! Ne, tako velikega uspeha nismo pričakovali, čeprav smo si po tihem nekaj le želeli. Ves trud je poplačan. Toda tu se ne smemo ustaviti, pred nami so novi cilji, ki jih s trdim delom lahko dosežemo. Dekleta so to, tokrat že dokazala,« je za konec dejal direktor kluba, Nani Matjašič.

Filed under: Aktualno, Ženski nogomet