By nani

Na finalu državnega nogometnega prvenstva za dekleta, “NZS – Zimska liga 2014″ so Ptujčanke osvojile naslov državnih prvakinj v kategoriji U13 in s tem prinesle prvi  zgodovinski  naslov za ŽNK MSM Ptuj.  Uspeh je dopolnila selekcija U15 s tretjim mestom.  Tako je bil ptujski MSM najuspešnejši slovenski klub med mlajšimi kategorijami.

Selekcija ŽNK MSM Ptuj U13, ki jo je vodil trener Leon Kodrič, je najprej v polfinalu premagala ekipo Krima s 6:1 , nato pa v velikem finalu še favorizirano ekipo ŽNK Teleing Pomurje z 2:0 in prvič okitila z naslovom državnih prvakinj. Najboljša strelka turnirja je bila igralka ŽNK MSM Ptuj, Nika Fijan.

Starejša ptujska dekleta, U15 pod vodstvom trenerja Miran Zorčiča so osvojila odlično tretje mesto, potem ko so v polfinalu nesrečno izgubile v zadnjih trenutkih srečanja z o:1, proti kasnejšim zmagovalkam ekipi Radomelj. V tekmi za tretje mesto pa so premagale ekipo ŽNK Krka z 2:1 in se na koncu velesile brona.

Uspeh ptujskih deklet bo z zlatimi črkami zapisan v športno zgodovino našega najstarejšega mesta, saj je to prvi državni naslov za ptujski ženski nogomet.

LZ5 LZ6 LZ7 LZ8 LZ9 LZ1 LZ3 LZ2

Filed under: Aktualno, Nogomet, Ženski nogomet