By nani

Ptujčani, Zavod za šport MO Ptuj, Športna zveza MO Ptuj in Mestna občina Ptuj so odlično pripravili in izpeljali  letošnji izbor za najboljšega športnika v našem najstarejšem mestu.

Med posameznicami je najžlahtnejšo lovoriko osvojila plezalka Nina Markovič, med posamezniki pa je na najvišjo stopničko stopil  padalec, evropski prvak  Peter Balta. V ekipni konkurenci so tako med moškimi kot ženskami slavili člani strelskega društva Ptuj, najuspešnejšimi trenerji leta pa so Zlatko Kostanjevec – Strelski klub Ptuj (moški), Aleš Bezjak – Atletski klub Ptuj (ženske) in Miran Zorčič – ŽNK MSM Ptuj (mlajše kategorije).

Nagrado za najboljšo srednjo šolo je prejela Gimnazija Ptuj, najperspektivna športnik in športnica pa sta Luka Sagadin – Kolesarski klub Perutnina Ptuj in Veronika Domjan – Atletski klub Ptuj. Tajtana Majcen je prejela nagrado za najboljšo športnico na področju športa  invalidov, v moški konkurenci pa je nagrado požel Mitja Žalar.

Posebno priznanje za življenjsko delo pa je dobil Franc Simonič – Strelski klub Ptuj. “Iskren čestitke vsem nagrajencem, pa tudi številnim nominirancem, ki priznanj sicer niso prejeli. Prav tako gre zahvala vsem ostalim delavcem v športu, ki s svojo nesebičnostjo pomagajo do pozitivnih rezultatov,” je ob koncu simpatične in gala prireditve dodal direktor zavoda za šport Ptuj, Sandi Mertelj.

Kristina Pšajd, Andrej Hren, Edi Hvalec, Dušan Sagadin, Branko Pečar, Danilo Koštomaj, Željko Tarodi, Hedvika Korošak in Ivan Lozinšek pa so prejeli nagrade kot najzaslužnejši športni delavci leta 2013. Posebne nagrade kot prvaki v individualnih športnih panogah pa so prejeli: Tadej Valenko, Tadej Toplak, Gregor Predan, Bojan Kujevec, Aleksandra Arnuš, Sašo Stojak, Tim Vidivič, Nejc Rogina, Luka Vindiš, Tomi Hojnik in Lora Globeršek.

sd 2 sl1  sd3mirna

sz7 sz8

 

Filed under: Aktualno, Reportaže