By nani

Tina Maze pred olimpijskimi igrami stopnjuje formo in je z odlično smukaško predstavo v Cortini D’Ampezzo prišla do prve zmage v sezoni. Naša šampionka in lanskoletna rekorderka svetovnega pokal je prišla v formo v pravem trenutku.

Na smuku v Cortini D’Ampezzo je svojo vožnjo odpeljala odlično in si prismučala prvo mesto. Drugo mesto je zasedla Švicarka Marianne Kaufmann-Abderhalden, tretja pa je bila Tina Weirather iz Liechtensteina.

Velik kamen se mi je odvalil od srca. Že prej sem dobro smučala, vendar nekako vse skupaj ni steklo. Danes mi je Mauro Pini, novi trener, kot navodilo pred tekmo prvič dejal, da naj smučam s čustvi. Prvič mi je trener rekel, da naj tako smučam. Andrea Massi mi vedno reče, da naj pustim čustva nekje zadaj. Mani se zdi pomembno, da čustev ne zatiram, čeprav je to v poklicnem športu včasih potrebno, če hočeš biti vrhunski. Odkar je prišel Pini se je napetost v ekipi sprostila. Vsi smo bolj mirni in tako pričakamo tudi tekme. Tako lahko bistveno bolj zbrano naredim, kar moram,” je dejala Mazejeva. To je bila 23 zmaga v karieri naše šampionke iz Črne na Koroškem.

Filed under: Aktualno, Zimski